Mas _ Gordes, France
Private
Finished
Photos by HV

Renovation of a summer house and new terrace with pergola.
Garden in association with garden architect Karin Adenauer.
All the retaining walls in the garden are dry stack stone walls. The stones are collected in the field.
The lamellae of the pergola are placed in the direction of the winter solstice to allow sunlight enter the house (and warm it!) during these dark and cold months. In summer, as the strong sun stands very high in the sky, adequate shade is guaranteed on the terrace and in the house.

Renovatie van een zomerhuis en nieuw terras met pergola.
Tuin in samenwerking met tuinarchitect Karin Adenauer.
Alle steunmuren in de tuin zijn droog gestapeld met stenen afkomstig van het rotsige terrein.
De lamellen van de pergola zijn georiƫnteerd in de richting van de winter zonnestand, zodat het zonlicht tot binnen het huis valt (en het opwarmt!) gedurende deze donkere en koude maanden. Omdat in de zomer de hevige zon zeer hoog in de hemel staat, is er voldoende schaduw gegarandeerd op het terras en in het huis.